Hírek

AQUA Online mérőóra-állás bejelentés AQUA Online díjkalkulátor Sajtófigyelő Letöltések
Munkatársat keresünk!
 

A Nyugat-Magyarországi Egyetem társtanszéke lett az AQUA Szolgáltató Kft.

 
A jövőben részt vállal a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság és Élelmiszer-tudományi Karának elméleti és gyakorlati képzésében a mosonmagyaróvári AQUA Szolgáltató Kft. Erről szól az az együttműködési szerződés, amelyet 2014. július 22-én írt alá Dr. Schmidt Rezső, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság és Élelmiszer-tudományi Karának dékánja, Dr. Szakál Pál a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság és Élelmiszer-tudományi Kar Kémiai Intézeti Tanszékének intézetigazgatója és Leitner László, az AQUA Szolgáltató Kft. ügyvezetője.
 
 
Hosszú ideje működik már együtt az egyetemi kar az AQUA Szolgáltató Kft-vel – fejtette ki Dr. Schmidt Rezső dékán a megállapodás aláírásakor. Az AQUA Kft. és az egyetem folyamatosan törekedett arra, hogy ezt a kapcsolatot még szorosabbra fűzzék, így hozták létre a tártanszéki megállapodást. A dékán a gyakorlati ismeretek elsajátításának fontosságát hangsúlyozta, amihez az AQUA Szolgáltató Kft. kiváló szakemberei nyújtanak segítséget. Példaként említette, hogy az elmúlt időszakban a hallgatók figyelemmel kísérhették a mosonmagyaróvári szennyvíztisztító telep felújítása (intenzifikálása) során egy korszerű szennyvíztisztító létesítmény kialakítását.
 
A megállapodás keretében a környezetgazdálkodási szakon, illetve a hulladékgazdálkodási szakirányú képzésben részt vevő hallgatók gyakorlatukat az AQUA Szolgáltató Kft.-nél tölthetik a jövőben.
 
Dr. Schmidt Rezső kitért arra is, hogy az együttműködés a jövőben a karon újonnan induló vízügyes képzéssel bővül majd. Ehhez szaklétesítési engedéllyel már rendelkezik az intézmény, jelenleg a képzés akkreditációja zajlik. A tervek szerint jövő év őszétől az országban egyedüliként a mosonmagyaróvári karon képeznek mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnököket.
 
- A város fontos intézménye az egyetem, önkormányzati cégként pedig fontosnak tartjuk, hogy a karon magas színvonalú legyen a képzés. Az AQUA Szolgáltató Kft. elkötelezett a környezetvédelem terén, s a folyamatos újításokat át is ültetjük a gyakorlatba. Ezt a tudást szeretnénk továbbadni az egyetemistáknak – hangsúlyozta Leitner László, az AQUA Szolgáltató Kft. ügyvezetője.
 
 
 
 
 
Honlapkészítés Győr: www.MARKETINGSUPPORT.hu