Hírek

AQUA Online mérőóra-állás bejelentés AQUA Online díjkalkulátor Sajtófigyelő Letöltések
Munkatársat keresünk!
 

Megújult a mosonmagyaróvári szennyvíztelep

 
Több mint kétmilliárd forint uniós támogatásból valósult meg az AQUA Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Mosonmagyaróvári Szennyvíztisztító Telep intenzifikálása. Október elején a sikeres műszaki átadást követően a hivatalos átadási ceremónia is lezajlott, sikeresen zárhattuk le társaságunk eddigi egyik legnagyobb beruházását.
 
A szennyvíztisztító telep korábban nem felelt meg a hatósági előírásoknak, hiszen jelentősen a kibocsátási határérték feletti szennyeződésekkel engedte a Mosoni Dunába a tisztított szennyvizet. A mosonmagyaróvári agglomerációba tartozó települések önerőből nem tudták elindítani a felújítást, a megoldást az Európai Unió által nyújtott támogatás jelentette. A 2008-2010. közötti időszakban elkezdődött a projekt előkészítése, amit 2011 augusztusában a Támogatói szerződés aláírásával tettek is követtek. A telep teljes rekonstrukciója 2.822.373.940 forint összköltséggel zárult, melynek 80%-át az Európai Unió, 20%-át a hazai költségvetés biztosította.
 
A beruházás során a technológiateljesen megújult, új előmechanikai műtárgy épült, ciklikus üzemű C-tech szennyvíztisztítási technológia létesült. A telep átlagos kapacitása a korábbi 53.888 LE (lakos egyenérték) értékről 77.778 LE növekedett. A korszerűsítés egyik leglényegesebb eleme az iszapvonal létrehozása volt, amelyben feldolgozásra és ártalmatlanításra kerül a szennyvíziszap. Az ártalmatlanítás során keletkező biogázok egy 250kW teljesítményű erőművet látnak el hajtóanyaggal, amely részben kielégíti a telep villamos energia igényét. A szennyvíztisztító telep teljesen automatizálttá vált, távfelügyelettel is működik.
 
Az új szennyvíztisztító telep korszerű és költséghatékony, amely alacsony üzemeltetési költséget jelent, a telep szomszédságában létrehozott látogatóközpont segíti a lakosság környezettudatos nevelését, és a korszerű technikák megismerését.
 
 
 
Megújult a mosonmagyaróvári szennyvíztelep
 
Megújult a mosonmagyaróvári szennyvíztelep
 
Megújult a mosonmagyaróvári szennyvíztelep
 
 
Honlapkészítés Győr: www.MARKETINGSUPPORT.hu