Fogyasztói környezettudatosság elősegítése

 
Tisztelt fogyasztóink szíves figyelmébe ajánljuk a www.nfhokosotthon.hu oldalt, melyen játékosan tanulhatjuk meg, hogy otthonunkban miképp tudnánk még több dolgon okosan spórolni.
Az oldal két részre van osztva, mely nem csak a felnőtteket tudja jó tippekkel ellátni, hanem a gyerekek is játszva tanulhatnak környezettudatos megoldásokat.
 

A víz keménysége

 
A víz keménységét német keménységi fokban (nk°) is kifejezhetjük. Egy német keménységi fok 10 milligramm/liter kalciumoxiddal egyenértékű kalcium és /vagy magnézium ionnak felel meg.
 
 
 

Ásványvíz vagy csapvíz?

 
Az elmúlt két évtizedben divattá vált a palackozott ásványvizek fogyasztása. Kereskedelmi adatokon alapuló becslések szerint ma a magyar családok évente átlagosan 70 ezer forintot költenek műanyag palackba csomagolt vizekre, mert azt gondolják róluk, hogy feltétlenül tisztábbak és egészségesebbek, mint a vezetékes ivóvíz.
 
 
 
Ásványvíz vagy csapvíz?
 
 
 
 
 

Az elhasznált víz útja

 
A szennyvíz szakszerű elvezetése és hatékony megtisztítása elsőrendű környezetvédelmi és közegészségügyi feladat. Történelmi örökségünk, hogy a szennyvízcsatorna ellátottság ma Magyarországon sajnálatosan elmarad az ivóvízhálózat 98 %-os kiépítettségétől, mivel a háztartásoknak csupán kétharmadát éri el.
 
 
 
Az elhasznált víz útja
 
 
 
 
 

Víz nélkül nincs élet

 
A föld teljes vízmennyiségének 97,2% - a az ember számára élvezhetetlen sós tengervíz. A vízkészlet 2,14%-a sarki jégben és a gleccserekben található, míg 0,001%-a felhők, köd és vízgőz formájában az atmoszférában van jelen.
 
 
 
Víz nélkül nincs élet
 
 
 
 
 

Vízfelhasználás és takarékosság

 
Magyarországon egy lakosra naponta átlagosan 100 liter vízfogyasztás jut.
 
 
Vízfelhasználás és takarékosság
 
 
 
 
 

Víztakarékossági praktikák

 
Néhány jó tanács a víz takarékosságával kapcsolatban.
 
 
Víztakarékossági praktikák
 
 
 
 
 
 
Honlapkészítés Győr: www.MARKETINGSUPPORT.hu